آموزش درست کردن ترشی خرفه

ترشی خرفه

یکی دیگر از ترشی هایی که می توانید به آسانی تهیه نمایید ترشی خرفه است که یک تجربه جدید برای کسانی می باشد که طعم این ترشی را امتحان کنند و از آن لذت ببرند.در ادامه طرز تهیه آن شرح دتده می شود.

 

مواد لازم برای تهیه ترشی خرفه

 

سبزی خرفه / یک کیلوگرم

سیر/یک بوته

سرکه به میزان لازم

بادمجان/ ۷۰۰ گرم

زردجوبه ،نمک وفلفل/ به میزان لازم

فلفل دلمه ای رنگی (نگینی خرد شده)/دلخواه /به میزان لازم

زنجبیل و گلپر / دلخواه

 

درست کردن ترشی خرفه

 

برای درست کردن ترشی خرفه ابتدا سبزی را پاک کنید بشویید.هنگامی که خشک شد آنرا خرد کنید. سپس بادمجان‌ها را كبابی کنید و پس از پوست گرفتن آنها را ساطوری ‌كنيد. سير را هم بعد از پوست گرفتن خرد کنید. ميزان سير بسته به ذائقه دارد می‌توانيد ميزان سير را افزايش یا کاهش دهيد. در این مرحله  سبزی، بادمجان و سير را به همراه نمک، فلفل و زردچوبه (زنجبیل ، گلپر بسته به ذائقه و دلخواه) مخلوط ‌كنيد.اگر تمایل داشتید فلفل دلمه ای رنگی را هم به این مواد اضافه کنید. سپس در شيشه مناسب این ترشی را بریزید و سركه را در حدی بریزید‌ كه روی ترشی را بگيرد. در آن را محكم ببنديد و در جای خنک قرار ‌دهيد، بعد از ۱۰ روز ترشی خرفه شما آماده مصرف می باشد.توجه داشته باشید که این ترشی ماندگاری کمی دارد.

 

 ترشی خرفه

خرفه چیست؟

 

گیاه خرفه که برگ‌های گوشتی و بذرهای سیاه ریز دارد ، گیاه یکساله است که ارتفاع تا حدود ۴۰ سانتی‌متر در مراحل بذردهی می‌رسد.

در کشورهای ایران، استرالیا، هند، آفریقای شمالی و در آمریکا رشد می‌کند. خرفه برگ‌های گرد کشیده با ساقه گوشتی به رنگ قرمز ارغوانی دارد. گل‌های آن به رنگ زرد در انتهای ساقه تشکیل شده و اوایل روز تا ساعت ۹ الی ۱۱ باز می‌ماند.

ریشه گیاه راست است و انشعابات فیبری دارد که می‌تواند به اعماق خاک نفوذ و از رطوبت زیرین خاک استفاده کند.

این گیاه دارویی که معمولاً در باغچه منازل، کنار جوی‌ها و در مناطق مرطوب می‌روید، شاید زیاد مورد توجه نباشد اما اکنون کشف‌های مهمی در مورد آن انجام شده که توسط سازمان بهداشت جهانی لقب اکسیر جهانی به آن داده شده است. این گیاه از سوی این سازمان متداول‌ترین گیاه دارویی مورد استفاده در جهان ذکر شده است. معمولاً قسمت‌های هوایی این گیاه که شامل برگ، ساقه و دانه‌های آن است، مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

خواص گیاه خرفه

 

خرفه از نظر طبیعت طبق نظر حکمای طب سنتی خیلی سرد و تر و دارای نیروی قابضه است.

گیاه دارویی خرفه در درمان اختلالات و التهابات مجاری ادراری موثر است.

خرفه در طب سنتی به عنوان تب بر، ضد عفونی کننده ، بیماری‌های ناشی از کمبود ویتامین C، ضد اسپاسم و ضد کرم استفاده می‌شود.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سوال امنیتی را تکمیل نمایید *

شما می‌توانید از این دستورات HTML استفاده کنید: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>