سیر ترشی

مواد لازم برای سیر ترشی

بوته سیر/ دو کیلو
سرکه / یک کیلو
شکر/ نصف فنجان
نمک/ دو قاشق غذاخوری

طرز تهیه سیر ترشی

سير را پس از تميز كردن يك روز در مقابل نور خورشيد قرار دهيد، اگر مي‌خواهيد سير ترشی را سريع مصرف كنيد سير، سركه و نمك را روي حرارت گذاشته و نيم ساعت بجوشانيد، سپس در هواي آزاد گذاشته و پس از اين كه از حرارت افتاد در ظرف را محكم بسته و يك ماه بعد سير ترشی را مصرف كنيد. اما اگر قرار است چند سال بعد استفاده كنيد، ترشی را بدون حرارت دادن آماده سازيد. پس ابتده سیر ها را خوب شسته و در یک قابلمه مقداری آب جوش آورده و سیرها را در قابلمه ریخته و برای ۱۰ دقیقه می جوشانیم.
حالا سیر ها را در آبکش ریخته و می گذاریم تا کمی خنک شود.حبه های سیر را جدا کرده و در روی پارچه پهن میکنیم و دو ساعتی کنار می گذاریم، تا خنک شود و آب اضافی آن گرفته شود.شکر را در قابلمه ریخته و در روی حرارت بصورت کارامل در می آوریم.نمک و سرکه را به شکرِ کارامل شده اضافه کرده و بجوش می آوریم.سیر ها را در شیشه ای ریخته و سرکه داغ را روی سیر ها می ریزیم.در شیشه را بسته و برای مدت یکماه کنار می گذاریم تا آماده شود.
دو سه بار به شیشه سر زده ودر صورت لزوم کمی سرکه به شیشه اضافه می کنیم.

در شمال كشور،  برای تهیه سيرترشی آن را كمی حرارت مي‌دهند تا زودتر نرم شود، اما بايد بدانيد سيری كه چندين سال بماند، خود به خود نرم مي‌شود و بسيار مفيد است. سير ترشی هفت ساله معمولا دواي بيماري‌های مختلفی است. پس از هفت سال آب (سركه) ترشی كاملا غليظ و مات مي‌شود كه در قديم برای سرماخوردگی يك قاشق از آب آن را براي درمان استفاده مي‌كردند.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سوال امنیتی را تکمیل نمایید *

شما می‌توانید از این دستورات HTML استفاده کنید: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>